TOP-2.1.2-16-CS1 - Kelemen László Művelődési Ház és környezete felújítása, átalakítása települési közösségi és szolgáltató térré

Elnyert támogatás teljes összege: 349.751.679,- Ft
Ebből kivitelezésre fordítható összeg: bruttó 299.000.000,- Ft
Önerő: 0,- Ft

TOP-2.1.2-16-CS1-2018-00001 „Kelemen László Művelődési Ház és környezete felújítása, átalakítása települési közösségi és szolgáltató térré” címen az önkormányzat 2019. októberében nyert pályázatot. A részletes kiviteli tervek 2020. januárjában elkészültek, de már akkor valószínűsíthető volt, hogy a teljes elképzelések nem férnek bele a rendelkezésre álló költségvetésbe – amely bruttó ~250mFt. Ezért az eredeti elképzelésekből sokat el kellett hagyni (pl: mászófal, kéménystabilizálás, kilátó építése, akadálymentes lift, légkondicionálás, stb.). A módosított kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzési eljárás lezárult, a legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozással rövidesen megkötjük a kiviteli szerződést és elkezdődhet a munka, melyre a vállalkozónak 120 nap áll rendelkezésre.

A tervek szerint az épület teljesen megújul és a hőtechnikai előírásoknak megfelelő hőszigetelő homlokzati burkolat is készül, néhány külső nyílászáró is ki lesz cserélve. A belső térben – a korábban már felújított színházterem kivételével – új vizeshelyiségek, konditerem, szakköri és kisfoglalkozásokra alkalmas kiszolgáló helyiségek épülnek-újulnak meg. A legtöbb helyiségben burkolatcsere, vagy burkolat-felújítás lesz. Az épület elektromos hálózata teljesen új lesz, a vizes-, fűtés- és egyéb közműrendszer a problémamentes működéshez szükséges javításon esik át. A Művelődési Ház előtti terasz fel lesz újítva, akadálymentes parkoló és elektromos autótöltő is épül. Az akadálymentes megközelítés és a belső tér akadálymentes használata is biztosítva lesz: akadálymentes mosdó és lépcsőnjáró lift is készül. A gazdasági funkció erősítése is fontos szempont volt, az épületben vendéglátó egység – ún. „ifjúsági pub” – és melegítőkonyhás rendezvényterem is lesz. A környező udvari és közterületi teret is szeretnénk – legalább részlegesen - megújítani.