Csanádpalota és Kövegy települések kerékpárút hálózatának fejlesztése


 

A Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében az év folyamán megvalósul a Kövegy községet Csanádpalota városával összekötő, korszerű kerékpárút fejlesztése.

 

Projekt azonosító: DAOP-3.1.2/A-11-2011-0023

Pályázat címe: Csanádpalota és Kövegy települések kerékpárút hálózatának fejlesztése

Projekt indítása: 2014.11.17.

Projekt tervezett zárása: 2015.10.30.

Kedvezményezett neve: Csanádpalota – Kövegy Kerékpárút Építő Önkormányzati Társulás

Támogatás összege: 111 249 326 forint

Projekt státusza: folyamatban lévő

Projekt rövid leírása

A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával épül meg Csanádpalota városát és Kövegy községet összekötő kerékpárút. A Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében 2015-ben megvalósuló projekt célja, hogy biztonságosabbá tegye a kerékpáros közlekedést a településeken élő és dolgozó polgárok számára.

A projekt során a települések között és Csanádpalotán belül, összesen több mint 3,5 kilométer hosszú, kétirányú, egyoldali kerékpárút létesül, mely útszakasz része a Csongrád megye Területrendezési Tervében is szereplő térségi jelentőségű kerékpárútnak. A fejlesztés a 4434 sz. közút nyomvonalát követve valósul meg, külterületi részeken magába foglalja a vízelvezető árok megújítását is.

A Magyar Állam és az Európai Unió által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló beruházás biztonságosabbá teszi a kerékpáros közlekedést Kövegy és Csanádpalota települések között. Az újonnan épülő kerékpárút a lakosok számára megkönnyíti a mindennapi ügyintézést, munkába és iskolába járást, javítja a közintézmények és hivatásforgalmi intézmények megközelíthetőségét.