Csanádpalotai Szociális Intézmény és Gyermekjóléti Szolgálat

Az intézmény a Családsegítő Központ és a Területi Gondozási Központ összevonásával jött létre 2005. július 1-jén. Felügyeleti szerve Csanádpalota Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.
A szolgálat hat településen (Csanádpalota, Pitvaros, Nagyér, Királyhegyes, Ambrózfalva és Csanádalberti) látja el a családgondozási, családsegítési és a gyermekjóléti, gyermekvédelmi feladatokat.

Egészségügyi alapellátás

Az orvosi rendelőintézetben kap helyet a védőnői szolgálat, két háziorvosi, a fizikoterápiás rendelés, továbbá a fogorvosi rendelés.

Idősgondozás

A Nappali Ellátást Nyújtó Klub lehetőséget biztosít az idősek napközbeni tartózkodására, étkezésére, a szabadidejük kulturált eltöltésére, valamint az alapvető higiénés szükségleteinek kielégítésére.

A „NAPLEMENTE” Idősek Gondozóháza azok az időskorúak, valamint 18. életévüket betöltött beteg személyek részére nyújt fizikai, mentális és életvezetési segítséget, egyéni bánásmódban való részesítést, kulturális programokban való részvételi lehetőséget, állandó orvosi felügyeletet, heti egyszeri orvosi rendelést, hitélet gyakorlására lehetőséget, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban nem képesek gondoskodni.

Családsegítés

Közreműködik a kliens családi gondjainak rendezésében, az életvitelét rendszeresen befolyásoló okok feltárásában, illetve megszüntetésében, mentális problémáinak megoldásában. Életvezetési és egyéb tanácsokat, tájékoztatást ad a szociális, a családtámogatási és a társadalombiztosítási ellátások formáiról, az ellátáshoz való hozzájutás módjáról.

Alapító okirat

Szervezeti és Működési Szabályzat

CSANÁDPALOTA TÉRSÉGI ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE


A SZAKMAI PROGRAM MELLÉKLETEI:


Elérhetőségi adatok

Intézményvezető: Huszár Angéla

Csanádpalotai Szociális Intézmény és Gyermekjóléti Szolgálat

Csanádpalota
Sirály utca 1.
6913

Telefonszám: 30/637-6868
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Kliensfogadás

Családgondozó


Hétfő: 7:30 - 12:00


Kedd: 7:30 - 16:00


Szerda: 7:30 - 12:00


Csütörtök: 7:30 - 16:00


Péntek: 7:30 - 13:30

Pszichológus, jogász:


Szünetel  

 

Szervezeti struktúra