Polgármester

Perneki László

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm településünk, Csanádpalota város honlapján.

Tősgyökeres csanádpalotaiként büszke vagyok szülőhelyemre, melynek életében, irányításában már több évtizede részt veszek.

Csanádpalota 2021-ben ünnepelte fennállásának 600. évfordulóját. Infrastruktúrája az elmúlt 30 évben sokat fejlődött: a meglévő ivóvíz- és a gázvezeték után kiépült a szennyvízhálózat, utcáink szilárd burkolatot kaptak, újultak meg intézményeink. Alapvetően mezőgazdasági jellegű település vagyunk, ipari létesítmények nem telepedtek meg itt, habár ez utóbbinak kedvezne az a tény, hogy az M43-as autópálya és a romániai Nagylak felé a határátkelő, valamint a 43-as főút pár percnyi autóútra van a település központjától.

Mint sok más település, mi is törekszünk múltunk feltárására, hagyományaink őrzésére. A 2000-es évek elején kialakultak és meghonosodtak közösségi rendezvényeink, melyek programjait több civil szervezetünk is gazdagítja.

Turisztikai látványossággal nem nagyon büszkélkedhetünk, nevezetességünk, hogy itt van Kelemen Lászlónak, az első magyar nyelvű színház megteremtőjének a nyughelye. A Nemzeti Sírkert részévé nyilvánított sírhelyet szépen gondozott Emlékpark övezi.

A főteret ékesítő emeletes városháza a Millennium emlékére, 1897. május 1-jére készült el. Római katolikus templomunk barokk stílusban épült. A Horgásztó 2005 óta kellemes zöldövezeti színfoltja Csanádpalotának.

Honlapunkon keresztül a helyi önkormányzás nyilvánosságát is igyekszünk biztosítani, minél több információt nyújtani az itt élő lakosságnak és a településünk iránt érdeklődőknek, beszámolni eredményeinkről, segíteni a hivatali ügyintézést, bemutatni kulturális eseményeinket.

Jó böngészést, kellemes és hasznos időtöltést kívánok!

 

Tisztelettel:
Perneki László
polgármester