Csanádpalota Városi Tornacsarnok

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretén belül épült fel a Csanádpalota Városi Tornacsarnok, amely 2016. augusztus 19-én került átadásra.

A Csanádpalotai Dér István Általános Iskola részeként egy „A” típusú, 18X30 méteres tornaterem építése valósult meg. Az épület nemcsak a mindennapos testnevelési órák helyszínéül szolgál, hanem alkalmas kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is.

Bérléssel kapcsolatos információk:

A tornacsarnok kiválóan alkalmas különféle sportrendezvények megrendezésére. Teremtornák, sportnapok, bajnoki-, baráti- és edző-mérkőzések lebonyolítására, így kulturált sportolási lehetőséget tudunk biztosítani az alábbi sportágak kedvelőinek: teremfoci, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, egyéb sportok.

  1. A tornacsarnok alapvető funkciója az iskolai testnevelés, az iskolai programok kiszolgálása, ezért hétköznapokon 8.00 órától 16.00 óráig terjedő időszak az iskolai programok, tanórák számára került kijelölésre.
  2. A tornacsarnok bérlésére rendszeres sport-szabadidős tevékenység, illetve alkalmi sport-szabadidős tevékenység céljából hétköznapokon 16.00 – 20.00 óráig, hétvégén 8.00 – 20.00 óráig van lehetőség ünnepnapok kivételével.
    A minimálisan bérelhető időkeret: 1 óra/alkalom.
    A bérlési szándékot a bérlés időpontját megelőző 3 nappal előre szükséges jelezni.
  3. Rendszeres sport-szabadidős tevékenység esetén a bérlés minimum egy hónap időtartamra történhet. Alkalmi sport-szabadidős tevékenység esetén lehetőség van egy-egy alkalomra történő bérlésre is.
  4. A bérlést a jelentkezés sorrendje határozza meg az üres időpontokra.
  5. A bérleti díj kiegyenlítése a Csanádpalota Városi Önkormányzat által kiállított számla ellenében átutalással, illetve a helyszínen készpénzben nyugta ellenében történik.
  6. A bérleti díj a Csanádpalota Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 173/2016. (10.26.) képviselő-testületi határozata alapján:
    • Csanádpalotai lakos esetén: 1500 Ft/óra/terem (amennyiben a résztvevők több mint 50 %-a vidéki lakos, a bérleti díj a vidéki lakosok díjára módosul)
    • Vidéki lakos esetén: 3000 Ft/óra/terem
  7. A bérlés alkalmával a bérlő, mint a tornacsarnok használatátért felelős személy bérleti szerződést köt Csanádpalota Városi Önkormányzattal, illetve nyilatkozik arról, hogy a tornacsarnokot használók hány százaléka csanádpalotai, illetve hány százaléka más településről érkező lakos.
  8. A bérlő a tornacsarnok használata során köteles a Csanádpalota Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 184/2016. (11.30.) képviselő-testületi határozatával elfogadott házirendet betartani.

Kapcsolat/Elérhetőségek:

Csanádpalota Városi Tornacsarnok
6913 Csanádpalota, Kálmány Lajos utca 1.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: 06-30/813-5105 (hétköznapokon 8-16 óráig)

TORNACSARNOK HÁZIREND

  1. A tornacsarnok és a sporteszközök állagának védelme valamennyiünk érdeke.
  2. A tornacsarnok tisztaságának és a burkolat minőségének megőrzése érdekében a játéktéren kizárólag sportoláshoz használatos torna- és edzőcipő viselhető.
  3. Valamennyi lábtörlő használata kötelező!
  4. A játéktéren rágózni, étkezni, szemetelni TILOS!
  5. A sportcsoportok vezetői kötelesek az öltözők, a szertár, a játéktér rendjét felügyelni, az esetleges károkat, baleseteket:
    • 8 és 16 óra között az iskola vezetésének,
    • 16 óra után a tornacsarnok gondnokának jelenteni.
  6. Az öltözőkben, a csarnokban okozott kárt az elkövető köteles megtéríteni!
  7. Engedély és felügyelet nélkül tanulóknak a játéktérre bemenni TILOS!
  8. A szertárba belépni és onnan sportszereket kihozni csak tanári / edzői engedéllyel lehet.
  9. A tanórák és egyéb foglalkozások végén az eszközöket – a darabszám ellenőrzése után – a helyére KELL tenni.
  10. Tanítási napokon 8-16 óráig a tornacsarnokban csak a testnevelés órára érkező, illetve onnan távozó tanulók tartózkodhatnak.
  11. A tornacsarnok területén tartott iskolai foglalkozásokon (8-16 óráig) a Csanádpalotai Dér István Általános Iskola tanulói kötelesek betartani az iskola hatályos házirendjére vonatkozó szabályokat is.
  12. Az öltözők ajtajára elhelyezett időrendet mindenki köteles betartani.
  13. A délutáni sportfoglalkozások kezdete előtt 20 perccel foglalhatják el a résztvevők az öltözőket.
  14. A küzdőtér területére szülők, kísérők csak váltócipőben /sportcipő/ léphetnek be.